Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Giornata Nazionale della Cultura del Vino e dell’Olio alla Reggia di Caserta

Sabato 21 aprile la Reggia celebra la “Giornate Nazionale della Cultura del Vino e dell’Olio in collaborazione con il Mibact, il Miur, l’Associazione Sommelier e il Ministero per le Politiche Agricole.

A partire dalle ore 10 del 21 Aprile, nella Sala Romanelli e nella Sala della Gloria avranno luogo workshop dedicati e laboratori di approfondimento a tema per condividere la cultura vinicola e olearia grazie alla presenza di più di sessanta aziende del territorio che allestiranno banchi di degustazione per conoscere da vicino alcune denominazioni d’origine: Falerno del Massico DocVesuvio DocAglianico del Taburno DocgTaurasi DocgCosta d’Amalfi doc.

Inoltre martedì 17 Aprile alle 10 e mercoledì 18 Aprile alle 15.30 nella Sala Romanelli avranno luogo due incontri conoscitivi della tradizione viticola e olearia del territorio.

Martedì mattina si potrà assistere agli incontri “L’olio e le sue contraffazioni” di Antonio Raimondo (Ministero per le Politiche Agricole) e “Il sistema dei Siti Reali per la mensa del re” di Antonella Diana (Promozione Culturale e Servizi Educativi della Reggia).

Mercoledì pomeriggio ci saranno altri tre incontri: “I vigneti ai tempi dei Borbone: la vigna del Ventaglio e la vigna di San Silvestro” di Antonella Diana, “Vino e paesaggio. La vite maritata dalla tutela alla valorizzazione” di Francesco Pascale (Legambiente – Ecomuseo Terra Felix), “Il vino: approccio visivo-olfattivo” di Piero Gabriele (Associazione Sommelier Italiani).

E’ possibile prenotare la partecipazione agli incontri di martedì e mercoledì scrivendo a re-ce.servizioeducativo@beniculturali.it , mentre per la giornata del 21 aprile l’ingresso alla manifestazione è libero previo ritiro del titolo di accesso gratuito presso la biglietteria

Torna indietro
Evento precedente:
19 Aprile 2018
"Gemelli a Palazzo": domani 19 aprile la cerimonia tra gli istituti “F.Collecini-Giovanni XXIII” di Caserta e “Luigi Angelini” di Almenno San Bartolomeo (Bergamo) in Cappella Palatina
Prossimo evento:
27 Aprile 2018
Presentazione del volume "Mezzogiorno tra Tedeschi e Alleati" il 27 Aprile in Sala Romanelli
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.